Как да забавляваме децата по време на път

Вълнуващо преживяване

Решението за пътуване със семейството ви е вълнуващо. Може би си спомняте пътешествия по време на вашето детство и имате някои специални спомени, които искате да пресъздадете с децата си. Може би просто искате да опитате да прекарате известно време в проучването на света около вас. Може дори да искате да видите някои специални туристически атракции. Без значение каква е мотивацията ви за пътуване, важно е да научите как да запазите децата си забавлявани докато сте на път. Скуката може бързо да предизвика приятното пътешествие да се превърне в борба и дори най-добре държащите се деца могат да станат непокорни. За щастие правилното планиране може да ви помогне да направите пътуването си малко по-гладко.

Възползвайте се от развитието на технологиите

Снимка на деца с таблетПърво, уверете се, че се възползвате от технологията. Не се страхувайте да оставяте децата си да гледат филми в колата, да играят игри на таблета ви или да слушат музика. Много родители се притесняват, че децата им могат да прекарват прекалено много време за игра, но по време на пътуване, видео игри и филми може да бъде спасител. Запалете любимите DVD дискове, някои нови филми и допълнителните батерии. Ако вашето семейство притежава iPod или iPad, можете да изтеглите някои приложения за вашето дете, за да се насладите по време на пътуването. Уверете се, че също така опаковате много кърпички, така че детето ви да може да почисти ръцете си, преди да използвате таблета или конзолата за игри.

Не забравяйте да опаковате

 

Снимка на легоВъпреки че технологията е чудесно нещо, имайте предвид, че все още трябва да опаковате и други неща, за да забавлявате детето си. Картинките, книжките за оцветяване, моливите, малките игри и екшън фигурите  могат да бъдат фантастични начини да оставите детето си заето. Ако вашият малък обича Lego конструктури, можете дори да опаковате малка кофа или кутия с лего, за да си играе. Някои родители също избират да купят нова играчка за пътуването. Това може да донесе на детето ви доста вълнение, затова не забравяйте да изберете нещо специално и смислено, ако решите да купите нещо ново.

Спомнете си вашите игри

И накрая, опитайте се да си спомните игри, които сте харесвали като дете. Ако детето ви не може да бъде забавлявано от някоя от вашите играчки или джаджи, е време да Снимка на шахзапочнете да гледате през прозорците. Играйте игри за броене на регистрационни номера, опитайте се да намерите всяка буква от азбуката на знаците, които минавате, или да преброите други предмети от прозорците. Можете дори да опитате да пеете някои познати песни заедно като семейство. Не забравяйте, че пътуванията по пътя са време за обвързване и прекарване на време заедно, така че не се страхувайте да говорите с детето си, ако се чувства отегчено или започва да се уморява по време на пътуването.

А от видеото може да научите как да НЕ пътувате с деца в колата.