Лосионът за тяло – безценната грижа за кожата

Замърсеният градски въздух често създава чувството за суха и напрегната кожа. В следствие на стреса и вредните емисии във въздуха кожата започва да старее, като 90% от първите признаци на стареене се дължат на отделянето на свободни радикали. За да забавят тези процеси, козметичните компании създават различни видове лосиони за тяло, в зависимост от потребностите.

Лосионът за тяло – съставки

Като консистенция, лосионите могат да бъдат кремообразни и гелообразни. Голямото количество пречистена вода, прави лосиона за тяло с по-лека текстура. Така се усвояват по-лесно ценни натурални съставки. Тъй като нуждите на кожата при всеки са индивидуални и лосионите за тяло са произведени във всякакви вариации.

Лосионът за тяло – видове

Има хидратиращи лосиони, които са подходящи за хора със суха и раздразнена кожа. Други, като антицелулитните лосиони, помагат в борбата срещу появата на подкожни мастни натрупвания и имат свойството да изглаждат неравностите по кожата. При отпусната и повехнала кожа се препоръчва употребата на стягащи лосиони. Те стимулират генерирането на колаген и възстановяват стегнатия вид на кожата. Изключително ценен и задължителен в набора ни от лична козметика е слънцезащитният лосион. Особено през летните месеци е наложително използването на лосион със слънцезащитен фактор. Това, което трябва да съобразим е нивото и продължителността на защита, които лосионът осигурява.

Заплахи и решения

Разнообразието от лосиони за тяло, което се предлага на пазара, често крие и заплахи за здравето. Част от продуктите съдържат силно токсични синтетични елементи, които проникват през кожата и въздейстаавт негативно върху целия организъм. За да избегнем подобна интоксикация, можем да заменим продуктите за масова употреба с био козметика или да се доверим на домашно приготвени лосиони за тяло, включвайки в състава им натурални растителни масла с доказан положителен ефект върху кожата.