5 хитринки, за да сте винаги в отлична форма

 

Съществуват много лесни правила, които могат да ви помогнат да сте винаги във форма и всеки ден, да дарявате с любов хората, които обичате. По този начин и вие самите ще се чувствате щастливи. В началото може задачата да ви се стори трудна, но с времето да се превърне в част от ежедневието:Fitball_Group_Fitness_Class

За тонус – за да станете лесно сутрин от леглото направете масаж на главата. За целта разтритите енергично скалпа на главата. Точковият масаж помага за отпускане и може да се прилага вечер преди лягане. Зоните са – между веждите, между брадичката и устните, около нослето, зад тила и в слепоочията. Ако работата ви е предимно на компютър не забравяйте да правите раздвижване на очите сутрин или вечер. Такова трябва да става с няколко кръгови въртеливи движения, премигвания или близко и далечно вглеждане за 5 минути и на всеки 30-40 минути работа пред монитор.

За да сте добри майки и съпруги – всички знаем, че „любовта на мъжа минава през стомаха“, а специално подбраната здравословна, богата и вкусна трапеза ще разтопи всеки. Ето, защо не е нужно да избирате прекалено скъпи ястия, продукти и специалитети, а по-скоро да готвите всичко с любов и внимание. За добрите отношения между мъжа и жената влияние има и интимната страна. Децата, независимо от възрастта винаги създават трудности, а преминаването през препятствията, често се струва като края на света за родителя. Научете се да сте добри слушатели и приятели с вашите деца. Помагайте им в училище, подкрепяйте ги и под вид на игри, саги или филми ги учете на важните неща.

За правилно хранене – най-добрият старт за деня е чаша топла вода или чай. Закуската е от изключително значение, а така трябва да се състои предимно от зърнени храни, мляко, плодове. Избягвайте сладкото в започване на деня. За обяд пийте зелен чай или билков чай с богата на протеини и витамини храна, а вечерята приемайте до 19:00 часа, за да не надварвате излишно стомаха и мозъка преди сън.

За лек работен ден – най-трудните задачи планирайте в часовете между 10 до 12 часа. Тогава мисълта е най-бърза, а рутината завладява едва следобеда. През почивката не оставайте на работното място и по възможност снабдете се с драцена за работното място. Учените са установили, че тя поглъща вредните електромагнитни вълни от мобилни устройства, в това число компютъра.

За да сте красиви – сутрин винаги стартирайте деня с тоалет и подхранващи кремове. Разкрасявайте се на излизане, а вечер задължително отстранявайте грима от кожата на лицето.