3 съвета да почистите хладилника за повече функционалност

 

Най-после настъпи лятото. До момента не е чак много горещо, но все пак то едва сега започва. Предстоят горещите летни дни и нощи. Това е причината да помислим за всички уреди и устройства, които ни дават хладен комфорт. Един от тези уреди е хладилникът. В горещите летни дни животът е немислим без хладилник. Това е причината да помислим какво можем да направим, за да може той максимално да ни служи.8367968569_5f1b6ed3a4_b

Първото нещо е да го почистим. Това е валидно най-вече за комбинираните уреди, които са хладилник и фризер на едно. Ако през зимата хладилника ни е натрупал лед това затруднява значително неговата работа. Въпреки, че последните модели на хладилници така са конструирани, че се само размразяват това не означава, че не могат да натрупат лед. Възможно е поради някаква причина отвора, в който се стича водата от размразяването на хладилника да се е запушил. В такъв случай тя няма къде да се отича и съответно той не може да се размразява сам. Непременно този отвор трябва да се почисти, защото в противен случай има голяма вероятност хладилника да спре да работи добре и дори да изгори. Почистването на отвора в никакъв случай не трябва да става с нещо остро. Защото по този начин може да пробиете нещо, което не трябва. Не бива да прилагате и сила. По добре използвайте тънък маркуч, с което да продухате системата. В последствие периодично проверявайте да не попадне нещо в отвора и ако това се е случило вземете своевременно мерки.

Другото нещо, което можете да направите е да освободите хладилника и фризера от излишните неща в него. Всеки продукт дори и тези дълбоко замразените имат срок на годност. Така, че не ги дръжте твърде дълго.

Последното, което трябва да се направи е да почистите задната част на хладилника. Обикновено тя остава скрита и не се виждат натрупаните там прах, паяжини и др. Отново трябва да сте много внимателни, за да не откъснете някоя тръбичка или друга част. Спокойно почистването може да стане с помощта на напоен в хладка вода мек парцал. Вече сте готови всичко необходимо е направено сега става да се насладите на прохладна напитка и спокойна вечер.