Мебели и обзавеждане в дома – необходимост и функционалност с история

 

Като се замислим не минава и ден, в който да не използваме маса и стол. Ето, защо е важно да им обърнем подобаващо внимание. Такива винаги могат да се добавят в съществуващия вече интериор, създавайки конкретна необходимост. Ако се вгледате добре в настоящите ви маса и столове и сметнете, че са вече стари, то добре е да потърсите фирма, която чисти и извозва от стари мебели. Вгледайте се добре в детайлите – форми и големини. Превърнете интериора на вашия дом в зрително удоволствие и жизнен комфорт. Ето още някои съвети и насоки, които могат да са ви полезни:furniture-964584_960_720

Колкото повече площ позволява помещението, толкова по-масивна може да е масата. При проектиране на трапезарията е необходимо да се вземат предвид размерите и да се остави достатъчно място за движение, местене и придвижване.

Столовете трябва да са предвидени с отстояване от около 90 см.  до най-близко стоящата стена. По този начин се осигурява нужното преминаване. След като размерите са съобразени е добре да се помисли и за ежедневните и официални моменти в дома.

Масата е основно място за хранене, а според броя на обитателите в жилището се диктуват и големината и формите. Оптималният размер за трапезна маса е 70 см на 90 см. При по-малки размери може да се изпита и известно неудобство при разполагане на блюдата. Дължината на масата ще зависи от броя на места. При малки семейни събирания и за ежедневни хранения не е необходимо целия набор от столове да стои около масата.

Маси с разтегателни механизми са практични и функционални. Такива са идеални за посрещане на голяма група от хора. Мебелните дизайнери се насочват към формата на масата и стандартното разположение на столове около нея. За да се създадат съвременни ексцентрични предложения съществуват много разновидности и съчетания на обзавеждане за трапезария. Решението и избора на подходяща маса отново се насочва към функционалността.

В случай, че дизайнът на масата е запазил ергономичните стандарти, при проектирането, то удобството е на първо място и се усеща с всяка част от тялото. Всичко се преценява и според наклон, облегалка, устойчивост при стъпване.

Научете още и за кърти цени софия, в случай, че планувате по-голям ремонт.