Ремонт на дюзи за Ауди, БМВ, Тойота, Форд

Дюзите са сред най-важните детайли от автомобилния двигател. От тях зависят различни функции, обуславящи дългия експлоатационен живот на двигателя и цялостната работа на автомобила.

Защо се повреждат дюзите на двигателя?

Една от причините за това е наличието на тежки въглеводородни фракции в автомобилното гориво. Те непрекъснато се отлагат и постепенно се натрупват върху тялото на дюзата. Това се получава всеки път, когато двигателят стартира и спира, тъй като тежките въглеводороди не могат да изгорят или да се изпарят напълно. Наред с това, те образуват смолисти отлагания и частици от твърди сажди, които трудно се почистват, а това води до намаляване на производителността на дюзата с поне 15%.

Защо е важно да извършите ремонт на дюзи?

Нарушената работа на дюзите може да доведе до появата на сериозни проблеми и неизправности в автомобилния двигател. Отказът на инжектора да функционира може да се прояви посредством следни външни признаци по време на експлоатация на автомобила:

  • трудности със стартирането на двигателя;
  • неравномерна работа на двигателя на празен ход;
  • забележимо увеличаване на разхода на гориво;
  • поява на странни звуци.

Решението: Ремонт на дюзи – София Дизел Център

сника ремонт на дюзиОбърнете внимание, че пренебрегването на проблема – ремонта на дюзи – може да доведе до сериозни последствия в работата на автомобила, заради наличието на малки фракции от различни чужди вещества в горивото – като например метални частици. Те се появяват по време на работата на триещите части на горивната помпа на двигателя или се образуват от ръжда, отделена от стените на резервоара за гориво. При преминаването на металните частици през клапаните и дюзите на двигателя под високо налягане и скорост се наблюдава износване на частите и ерозия на повърхността на монтажните възли на горивния инжектор.

В София Дизел Център можете да получите качествено и бързо обслужване, поддръжка и ремонт на дюзи за автомобилните марки Ауди, БМВ, Тойота, Форд. Компанията предлага едни от най-добрите автомобилни услуги, свързани с ремонт на дюзи за София. Доверете се на опита и професионализма на опитните сътрудници, които работят в София Дизел Център.